Wybierz program
ZDROWE ODCHUDZANIE
ZDROWA DIETA NA CO DZIEŃ
PROGRAM WEGETARIAŃSKI
PROGRAM ANTYCHOLESTEROLOWY
PROGRAM ANTYCUKRZYCOWY
PROGRAM BEZGLUTENOWY
PROGRAM BEZLAKTOZOWY
PROGRAM DLA AKTYWNYCH
PROGRAM DLA DZIECI
PROGRAM DO PRACY
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Bruschetta pełnoziarnista z pomidorami i bazylią
- II Śniadanie - Pudding kokosowy z nasion chia
- Obiad - Polędwiczki w sosie gorgonzola, pęczak, mizeria
- Podwieczorek - Gruszka pieczona z orzechami i miodem
- Kolacja - Sałatka grecka z serem feta
Wtorek:
- Śniadanie - Naleśniki szpinakowe z serkiem homogenizowanym i owocami goji
- II Śniadanie - Smoothie bananowo-ananasowe z siemieniem lnianym
- Obiad - Rolada z indyka z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami w sosie cytrynowym, ryż brązowy, brokuły na parze
- Podwieczorek - Malinowa panna cotta
- Kolacja - Zapiekany bakłażan pod mozzarellą
Środa:
- Śniadanie - Tatar z łososia, chleb pełnoziarnisty, ogórek
- II Śniadanie - Jogurt grecki z domową granolą i jagodami
- Obiad - Chilli con carne z kaszą bulgur, surówka z selera
- Podwieczorek - Wytrawne muffiny
- Kolacja - Tajska zupa z kurczakiem
Czwartek:
- Śniadanie - Omlet z szynką i kurkami, sałatka z sosem winegret
- II Śniadanie - Tabulah
- Obiad - Pełnoziarniste penne z leśnymi grzybami, natką pietruszki, colesław
- Podwieczorek - Szarlotka z płatkami migdałowymi
- Kolacja - Grillowane warzywa z kurczakiem
Piątek:
- Śniadanie - Jaglanka na mleku migdałowym z owocami
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Tagin z warzywami i ciecierzycą
- Podwieczorek - Mus truskawkowy
- Kolacja - Sola w papilotach, pieczone warzywa korzeniowe
Sobota:
- Śniadanie - Bułeczka pełnoziarnista z kozim fromage z papryką, na kiełkach
- II Śniadanie - Mango lassi
- Obiad - Kurczak z owocowym chatneyem, kasza kuskus, surówka z pora
- Podwieczorek - Ciasteczka owsiane
- Kolacja - Gulasz warzywny z boczniakami
Niedziela:
- Śniadanie - Hummus, pieczone pomidorki, chlebek chrupki
- II Śniadanie - Łódeczki z cykorii z twarożkiem ziołowym
- Obiad - Sztuka mięsa w sosie chrzanowym z buraczkami i ziemniakami
- Podwieczorek - Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolacja - Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Bruschetta pełnoziarnista z pomidorami i bazylią
- II Śniadanie - Pudding kokosowy z nasion chia
- Obiad - Polędwiczki w sosie gorgonzola, pęczak, mizeria
- Podwieczorek - Gruszka pieczona z orzechami i miodem
- Kolacja - Sałatka grecka z serem feta
Wtorek:
- Śniadanie - Naleśniki szpinakowe z serkiem homogenizowanym i owocami goji
- II Śniadanie - Smoothie bananowo-ananasowe z siemieniem lnianym
- Obiad - Rolada z indyka z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami w sosie cytrynowym, ryż brązowy, brokuły na parze
- Podwieczorek - Malinowa panna cotta
- Kolacja - Zapiekany bakłażan pod mozzarellą
Środa:
- Śniadanie - Tatar z łososia, chleb pełnoziarnisty, ogórek
- II Śniadanie - Jogurt grecki z domową granolą i jagodami
- Obiad - Chilli con carne z kaszą bulgur, surówka z selera
- Podwieczorek - Wytrawne muffiny
- Kolacja - Tajska zupa z kurczakiem
Czwartek:
- Śniadanie - Omlet z szynką i kurkami, sałatka z sosem winegret
- II Śniadanie - Tabulah
- Obiad - Pełnoziarniste penne z leśnymi grzybami, natką pietruszki, colesław
- Podwieczorek - Szarlotka z płatkami migdałowymi
- Kolacja - Grillowane warzywa z kurczakiem
Piątek:
- Śniadanie - Jaglanka na mleku migdałowym z owocami
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Tagin z warzywami i ciecierzycą
- Podwieczorek - Mus truskawkowy
- Kolacja - Sola w papilotach, pieczone warzywa korzeniowe
Sobota:
- Śniadanie - Bułeczka pełnoziarnista z kozim fromage z papryką, na kiełkach
- II Śniadanie - Mango lassi
- Obiad - Kurczak z owocowym chatneyem, kasza kuskus, surówka z pora
- Podwieczorek - Ciasteczka owsiane
- Kolacja - Gulasz warzywny z boczniakami
Niedziela:
- Śniadanie - Hummus, pieczone pomidorki, chlebek chrupki
- II Śniadanie - Łódeczki z cykorii z twarożkiem ziołowym
- Obiad - Sztuka mięsa w sosie chrzanowym z buraczkami i ziemniakami
- Podwieczorek - Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolacja - Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Omlet z zielonymi warzywami
- II Śniadanie - Tabulah
- Obiad - Kotleciki z ciecierzycy z pieczonymi warzywami
- Podwieczorek - Pomarańczowa panna cotta z wiórkami czarnej czekolady
- Kolacja - Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami
Wtorek:
- Śniadanie - Pasta z suszonych pomidorów i czarnych oliwek, chlebek żytni, rukola
- II Śniadanie - Serek z owocami leśnymi
- Obiad - Pad thai z tofu, surówka z kapusty
- Podwieczorek - Melon z miętą
- Kolacja - Sałatka szopska
Środa:
- Śniadanie - Pasztet warzywny, sos chrzanowy, maca
- II Śniadanie - Domowa granola z jogurtem i owocami
- Obiad - Pieczony stek z łososia z nutą pomarańczy, dzikim ryżem i zieloną sałatką z granatem
- Podwieczorek - Pełnoziarnista szarlotka
- Kolacja - Tajska zupa z groszkiem cukrowym
Czwartek:
- Śniadanie - Bruschetta z pieczonymi buraczkami i serkiem kozim, z balsamico i kiełkami słonecznika
- II Śniadanie - Sernik na zimno z czerwonymi winogronami
- Obiad - Tagine z ciecierzycą, kuskusem i batatem
- Podwieczorek - Mus truskawkowy
- Kolacja - Pomidor faszerowany cukinią, serem feta z orzechami laskowymi i słonecznikiem
Piątek:
- Śniadanie - Kanapki z pastą jajeczną i pieczoną papryką
- II Śniadanie - Budyń z komosy ryżowej z owocami
- Obiad - Pełnoziarniste spaghetti verde z warzywami na parze
- Podwieczorek - Wytrawne muffinki
- Kolacja - Fasola tikka masala
Sobota:
- Śniadanie - Wędzona makrela z sosem koperkowym na pumperniklu, pomidorki koktajlowe
- II Śniadanie - Serek z rzodkiewką i szczypiorkiem
- Obiad - Orientalne kotleciki z kalafiora, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty i żurawiny
- Podwieczorek - Domowy kisiel
- Kolacja - Placuszki z cukinii
Niedziela:
- Śniadanie - Naleśniki gryczane z serkiem i nutą wanilii, mus malinowy
- II Śniadanie - Fioletowy koktajl z zarodkami pszennymi
- Obiad - Curry warzywne z soczewicą, brązowy ryż
- Podwieczorek - Pieczona gruszka z orzechami włoskimi i cynamonem
- Kolacja - Pieczone warzywa korzeniowe z rozmarynem
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Bruschetta pełnoziarnista z pomidorami i bazylią
- II Śniadanie - Owsianka na mleku sojowym z suszonymi owocami
- Obiad - Pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-rozmarynowym, pęczak, mizeria
- Podwieczorek - Gruszka pieczona z orzechami i miodem
- Kolacja - Sałatka z tuńczykiem, awokado i kiełkami słonecznika
Wtorek:
- Śniadanie - Naleśniki szpinakowe z mąki pełnoziarnistej z serkiem homogenizowanym naturalnym i owocami goji
- II Śniadanie - Smoothie bananowo-ananasowe z siemieniem lnianym
- Obiad - Rolada z indyka ze szparagami, czarnymi oliwkami w sosie cytrynowym, ryż brązowy, brokuły na parze
- Podwieczorek - Malinowa panna cotta
- Kolacja - Zapiekany bakłażan pod mozzarellą
Środa:
- Śniadanie - Tatar z łososia, chleb pełnoziarnisty, ogórek
- II Śniadanie - Twarożek z otrębami owsianymi i jagodami
- Obiad - Drobiowe chilli con carne z kaszą bulgur, surówka z selera i orzechów
- Podwieczorek - Wytrawne muffiny
- Kolacja - Sałatka z ryżu i soczewicy z warzywami
Czwartek:
- Śniadanie - Domowa granola z jogurtem naturalnym
- II Śniadanie - Tabulah
- Obiad - Kotleciki z soi z warzywami, colesław
- Podwieczorek - Czereśnie
- Kolacja - Grillowane warzywa z kurczakiem
Piątek:
- Śniadanie - Jaglanka na mleku migdałowym z owocami
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Tagin z warzywami i ciecierzycą
- Podwieczorek - Mus truskawkowy
- Kolacja - Sola w papilotach, pieczone warzywa korzeniowe
Sobota:
- Śniadanie - Bułeczka pełnoziarnista, zielona pasta z białego sera na kiełkach, warzywa
- II Śniadanie - Mango lassi
- Obiad - Kurczak z owocowym chatneyem, kasza kuskus, surówka z pora
- Podwieczorek - Ciasteczka owsiane
- Kolacja - Gulasz warzywny z boczniakami
Niedziela:
- Śniadanie - Hummus, pieczone pomidorki, chlebek chrupki
- II Śniadanie - Łódeczki z cykorii z twarożkiem ziołowym
- Obiad - Pieczony indyk, buraczki, ziemniaki
- Podwieczorek - Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolacja - Cukinia faszerowana tofu i warzywami
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Bruschetta pełnoziarnista z pomidorami i bazylią
- II Śniadanie - Pudding kokosowy z nasion chia
- Obiad - Polędwiczki w sosie tymiankowym, pęczak, mizeria
- Podwieczorek - Warzywa zapiekane z rozmarynem
- Kolacja - Sałatka grecka z serem feta
Wtorek:
- Śniadanie - Pełnoziarniste naleśniki szpinakowe z serkiem homogenizowanym naturalnym i owocami goji
- II Śniadanie - Łódeczki z selera naciowego z pastą z tuńczyka
- Obiad - Rolada z indyka z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami w sosie cytrynowym, ryż brązowy, brokuły na parze
- Podwieczorek - Czereśnie
- Kolacja - Zapiekany bakłażan pod mozzarellą
Środa:
- Śniadanie - Tatar z łososia, chleb pełnoziarnisty, ogórek
- II Śniadanie - Jogurt grecki z domowym musli i jagodami
- Obiad - Chilli con carne z kaszą jaglaną, surówka z selera
- Podwieczorek - Wytrawne muffiny
- Kolacja - Tajska zupa z kurczakiem
Czwartek:
- Śniadanie - Omlet z szynką i kurkami, sałatka z sosem winegret
- II Śniadanie - Lekki serek wiejski z ogórkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką
- Obiad - Pełnoziarniste penne z leśnymi grzybami, natką pietruszki, colesław
- Podwieczorek - Sok wielowarzywny z siemieniem lnianym i pestkami słonecznika
- Kolacja - Sałatka Cezar
Piątek:
- Śniadanie - Jaglanka ziołowa z warzywami
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Tagin z warzywami i ciecierzycą
- Podwieczorek - Jabłko z cynamonem
- Kolacja - Sola w papilotach, surówka z kiszonej kapusty
Sobota:
- Śniadanie - Bułeczka pełnoziarnista z kozim fromage z papryką, na kiełkach
- II Śniadanie - Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, kiełkami fasoli mung, pestkami dyni
- Obiad - Kurczak z wytrawnym chatneyem, pełnoziarnistym kuskusem, surówka z pora
- Podwieczorek - Chrupanka warzywna z sosem ziołowym
- Kolacja - Gulasz warzywny z boczniakami
Niedziela:
- Śniadanie - Hummus, pieczone pomidorki, chlebek chrupki
- II Śniadanie - Łódeczki z cykorii z twarożkiem ziołowym
- Obiad - Sztuka mięsa w sosie chrzanowym z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
- Podwieczorek - Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolacja - Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami, chlebek kukurydziany, sałatka z sosem winegret
- II Śniadanie - Pudding kokosowy z nasion chia
- Obiad - Polędwiczki w sosie gorgonzola z komosą ryżową, mizeria
- Podwieczorek - Ciasto czekoladowe z cukinią
- Kolacja - Sałatka grecka z serem feta
Wtorek:
- Śniadanie - Naleśniki gryczane z pastą szpinakową, na rukoli
- II Śniadanie - Smoothie bananowo-ananasowe z siemieniem lnianym
- Obiad - Rolada z indyka z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami w sosie cytrynowym, kasza jaglana, brokuły na parze
- Podwieczorek - Malinowa panna cotta
- Kolacja - Zapiekany bakłażan pod mozzarellą
Środa:
- Śniadanie - Tatar z łososia z kaparami, warzywa
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Chilli con carne z ryżem, surówka z selera
- Podwieczorek - Owocowe szaszłyki
- Kolacja - Tajska zupa z kurczakiem
Czwartek:
- Śniadanie - Kasza jaglana z owocami i rodzynkami
- II Śniadanie - Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi i orzechami
- Obiad - Makaron ryżowy z wołowiną teriyaki, kolendrą, surówka z kapusty
- Podwieczorek - Sernik waniliowo - czekoladowy
- Kolacja - Grillowane warzywa z kurczakiem
Piątek:
- Śniadanie - Placki bananowe z twarożkiem i musem truskawkowym
- II Śniadanie - Sałatka z ryżem, ogórkiem, koperkiem, rzodkiewką
- Obiad - Tagin z warzywami i ciecierzycą
- Podwieczorek - Zapiekane cząstki jabłek z kruszonką z płatków migdałowych i cynamonu
- Kolacja - Sola w papilotach, pieczone warzywa korzeniowe
Sobota:
- Śniadanie - Wafle ryżowe z guacamole i plastrami pieczonego kurczaka
- II Śniadanie - Mango lassi
- Obiad - Kurczak z owocowym chatneyem, kluseczki z kaszy kukurydzianej, surówka z pora
- Podwieczorek - Sałatka orientalna z prażonymi orzechami ziemnymi, sosem sojowym
- Kolacja - Gulasz warzywny z boczniakami
Niedziela:
- Śniadanie - Hummus, pieczone pomidorki, chlebek bezglutenowy
- II Śniadanie - Łódeczki z cykorii z twarożkiem ziołowym
- Obiad - Sztuka mięsa w sosie chrzanowym z buraczkami i ziemniakami
- Podwieczorek - Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolacja - Cukinia faszerowana mięsem i warzywami
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Pieczony schab, warzywa, chleb ze słonecznikiem
- II Śniadanie - Tabulah
- Obiad - Indyk z zielonym pesto, pomidorami, surówka, kolorowy ryż
- Podwieczorek - Pomarańczowa panna cotta na bazie mleka sojowego
- Kolacja - Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami
Wtorek:
- Śniadanie - Jaglanka na wodzie z suszonymi owocami
- II Śniadanie - Sałatka z jajkiem, pieczarkami, porem i sosem winegret
- Obiad - Klopsiki z chorizo, kasza gryczana, kalafior na parze
- Podwieczorek - Cząstki jabłek z cynamonem
- Kolacja - Pomidor faszerowany wędzoną piersią indyka, kolorową papryką
Środa:
- Śniadanie - Terrina z kurczaka, warzywa
- II Śniadanie - Smoothie z banana, ananasa z wiórkami kokosowymi
- Obiad - Pieczony stek z łososia z nutą pomarańczy, dzikim ryżem i zieloną sałatką z granatem
- Podwieczorek - Pełnoziarnista szarlotka
- Kolacja - Tajska zupa z groszkiem cukrowym
Czwartek:
- Śniadanie - Pasztet warzywny, ogórek kiszony, maca
- II Śniadanie - Melon z szynką parmeńską i sosem balsamico
- Obiad - Enchilada z paseczkami wołowiny i grillowanymi warzywami, colesław
- Podwieczorek - Mus z truskawek
- Kolacja - Sałatka Cezar z kurczakiem
Piątek:
- Śniadanie - Kanapeczki z pastą jajeczną i kiełkami rzodkiewki
- II Śniadanie - Budyń z komosy ryżowej z owocami
- Obiad - Pełnoziarnisty makaron z jesiennymi grzybami, natką pietruszki, warzywami na parze
- Podwieczorek - Gruszka pieczona z orzechami i miodem
- Kolacja - Dorsz w papilotach w sosie limonkowo-kolendrowym, surówka z ogórka
Sobota:
- Śniadanie - Wędzony łosoś z koperkiem na pumperniklu, pomidorki koktajlowe
- II Śniadanie - Sałatka z selera, szynki i ananasa
- Obiad - Drobiowe chilli con carne, kasza bulgur, sałata z sosem vinegret
- Podwieczorek - Domowy kisiel
- Kolacja - Placuszki z cukinii
Niedziela:
- Śniadanie - Guacamole z grillowaną tortillą
- II Śniadanie - Chrupanka warzywna
- Obiad - Polędwiczka w ziołach, pieczone ziemniaki, buraczki
- Podwieczorek - Deser z nasion chia, mleka kokosowego i mango
- Kolacja - Sałatka z pieczonych boczniaków, suszonych pomidorów i cieciorki
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Omlet jajeczny z kolorową, pieczoną papryką
- II Śniadanie - Twarożek ziarnisty z pomidorami i świeżą bazylią, pieczywo pełnoziarniste
- Obiad - Makaron sepia z tuńczykiem i czarnymi oliwkami, surówka z białej kapusty
- Podwieczorek - Koktajl białkowy na bazie sera twarogowego, mleka migdałowego i borówek
- Kolacja - Komosa ryżowa z grillowanym kurczakiem, hummusem i oliwą cytrynową
Wtorek:
- Śniadanie - Owsianka marchewkowo-pomarańczowa z mlekiem waniliowym
- II Śniadanie - Koktajl warzywny z buraka, marchwi, selera i pestek dyni
- Obiad - Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta w sosie pomidorowym, kasza pęczak, surówka z kalarepki
- Podwieczorek - Serek wiejski z owocami goji
- Kolacja - Pieczony łosoś na fasolce szparagowej z sosem cytrynowym, brązowym ryżem i sezamem
Środa:
- Śniadanie - Omlet z płatków owsianych z jogurtem naturalnym i śliwkami
- II Śniadanie - Brownie z batatów z daktylami
- Obiad - Tagliatelle z kurczakiem w sosie pesto z suszonych pomidorów, posypane natką pietruszki, surówka z selera
- Podwieczorek - Sałatka z serem pleśniowym, jajkiem, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret
- Kolacja - Zapiekana kasza gryczana z indykiem, grzybami i tymiankiem
Czwartek:
- Śniadanie - Twarożek z musli i malinami, pieczywo pełnoziarniste
- II Śniadanie - Ruloniki z szynki parmeńskiej z melonem, rukolą i sosem balsamico
- Obiad - Kotlety drobiowe w sosie korniszonowym, kasza pęczak, surówka z buraczków
- Podwieczorek - Krem brokułowy z dodatkiem mięty i jogurtu greckiego
- Kolacja - Makaron z grillowaną cukinią i wołowiną w sosie sojowym i orzechami makadamia
Piątek:
- Śniadanie - Bananowe placuszki z otrębami i sosem waniliowym
- II Śniadanie - Bruschetta z pieczonymi buraczkami, serem kozim i sosem balsamico
- Obiad - Dorsz zapiekany w porach, dziki ryż, surówka z kiszonej kapusty
- Podwieczorek - Flan cytrynowy
- Kolacja - Szaszłyki z kurczaka, warzyw i pieczarek, pieczone ziemniaki
Sobota:
- Śniadanie - Zapiekana owsianka z jabłkiem, gruszką i bakaliami
- II Śniadanie - Batoniki z masłem orzechowym i preparowanym amarantusem
- Obiad - Indyk w czarnym sezamie, chutney z mango, kasza jaglana, grillowana papryka
- Podwieczorek - Kefir z suszonymi śliwkami i cynamonem
- Kolacja - Kalarepki faszerowane mięsem po bolońsku z kaszą bulgur, colesław
Niedziela:
- Śniadanie - Pasta z jajka i awokado z pieczywem pełnoziarnistym, rzodkiewką i prażonymi pestkami słonecznika
- II Śniadanie - Czekoladowy budyń jaglany z wiórkami kokosowymi
- Obiad - Kurczak w sosie tikka masala, kolorowy ryż, surówka z kalafiora
- Podwieczorek - Serek biały z chili i kiełkami lucerny
- Kolacja - Kolorowy makaron z tuńczykiem i pesto z rukoli, surówka z pomidorów
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Przykładowe menu z naszego programu:
Poniedziałek:
- Śniadanie - Placki owsiane z musem brzoskwiniowym
- II Śniadanie - Koktajl truskawkowo bananowy
- Obiad - Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym z kaszą pęczak, surówka z jabłka i marchewki
Wtorek:
- Śniadanie - Tosty z razowego pieczywa z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem
- II Śniadanie - Malinowa panna cotta
- Obiad - Spaghetti bolognese, colesław
Środa:
- Śniadanie - Pasta jajeczna, bułeczka pełnoziarnista, warzywa
- II Śniadanie - Jogurt grecki z domową granolą, owoce
- Obiad - Grillowany filet z piersi kurczaka, pieczone ziemniaki, mizeria
Czwartek:
- Śniadanie - Pełnoziarniste naleśniki z serkiem waniliowym i borówkami
- II Śniadanie - Smoothie ananasowo bananowe
- Obiad - Potrawka z cielęciny, gnocchi, gotowane brokuły
Piątek:
- Śniadanie - Jaglanka na mleku ryżowym z suszonymi owocami
- II Śniadanie - Sałatka caprese
- Obiad - Pieczony filet z łososia, ryż, surówka z kiszonej kapusty
Sobota:
- Śniadanie - Bułeczka z omletem i grillowaną cukinią
- II Śniadanie - Deser Raffaello
- Obiad - Nuggetsy w panierce kukurydzianej, ziemniaki, sałata
Niedziela:
- Śniadanie - Baton z amarantusem i żurawiną
- II Śniadanie - Salatka grecka
- Obiad - Penne carbonara, mini marchewki
ALERGENY W ŻYWNOŚCI:
- 1. Gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3. Jaja i produkty pochodne;
- 4. Ryby i produkty pochodne;
- 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- 6. Soja i produkty pochodne;
- 7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
- 9. Seler i produkty pochodne;
- 10. Gorczyca i produkty pochodne;
- 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12. Dwutlenek siarki i siarczyny;
- 13. Łubin i produkty pochodne;
- 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Dania w menu programów „Zdrowe odchudzanie”, „Zdrowa dieta na co dzień”,
„Wegetariański”.